top of page

Ny film i webshop!


Vid mina tidigare inlägg här (se 11/5 och 1/7) har jag beskrivit principer för träning i slutet av graviditeten och efter förlossningen samt hänvisat till lämpliga träningsfilmer att ladda ned från webshop.

Med detta inlägg och den nya filmen vill jag betona vikten av att bygga upp uthålligheten i den djupa magmuskulaturen. Uthållighet är en nödvändighet för att du ska klara att aktivera djup magmuskulatur och bäckenbotten och att detta sker automatiskt under hela dagen. Att träna upp uthålligheten är också nödvändigt för att komma vidare i träningen och stegra övningarna samt delta i ett helt träningspass under kanske en timme.

Samtidigt innebär livet med bebis att du har mindre tid för dig själv och din träning. Här gäller smarta och samtidigt effektiva övningar!

"Miniplanka med Tabata timer" är både tidsbesparande, minskar risken för att göra fel och är en grundövning som sedan kan byggas på i det oändliga. bara din fantasi sätter gränser.

Se instruktionsvideo i webshop.

Ladda ned "Tabata timer", ställ in 10 sek vila-20 sek arbeta. upprepa varje kör dessa 8 gånger var. Tar 3 minuter och 50 sekunder. En gång/dag. Är det för jobbigt ställ om timern för arbetsintervaller till tex arbeta: 10 eller 15 sekunder alltid x8.

Undvik att gå upp på knä eller fötter för att stegra (då riskerar du att aktivera andra muskler än de djupa magmusklerna och övningen tappar sitt syfte öka istället tiden till 30 sekunder arbeta.

Hur du stegrar härifrån åtekommer jag till i nästa inlägg.


445 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page